یک کارشناس محیط زیست: شهر زیست پذیر نیازمند مشارکت اجتماعی در امور شهر است
جارستان-ایسنا:کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری، شهر زیست پذیر را نیازمند مشارکت اجتماعی مردم در امور شهر دانست و گفت: مدیریت شهری بر همه نهادهای موجود در شهر تاثیر مستقیم دارد. عماد مطالبی با بیان اینکه در شهرهای ما یک نوع سردرگمی و دوباره کاری و اتلاف انرژی در مدیریت شهری وجود دارد، اظهار کرد: این وضعیت
جارستان-ایسنا:کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری، شهر زیست پذیر را نیازمند مشارکت اجتماعی مردم در امور شهر دانست و گفت: مدیریت شهری بر همه نهادهای موجود در شهر تاثیر مستقیم دارد.
عماد مطالبی با بیان اینکه در شهرهای ما یک نوع سردرگمی و دوباره کاری و اتلاف انرژی در مدیریت شهری وجود دارد، اظهار کرد: این وضعیت سبب ناهماهنگی بین ساختار و اجزای شهری شده و در نتیجه عدم پاسخگویی به نیازهای شهروندان به طور محسوسی در نگاه مدیریت متمرکز شهری وجود دارد.
وی با بیان اینکه عدم مدیریت یکپارچه و ناهماهنگی در اجرا موجب ناسازگاری در عرصه های خدمات رسانی به شهروندان شده و می تواند نارضایتی عمومی و شهروندی را به دنبال داشته باشد، افزود: شهرها با در نظر گرفتن توسعه شهری و رشد جمعیت در سال های اخیر نیازمند یک مدیریت یکپارچه شهری می باشند تا پاسخگوی حقیقی نیازهای شهروندان باشند.
این کارشناس برنامه ریزی و محیط زیست شهری ادامه داد: مزیت های شهری از نظر اجتماعی و فرهنگی و کالبدی و طبیعی و اقتصادی به گونه ای است که مردم از مدیریت شهری یکپارچگی و هماهنگی بین بخشی می خواهند تا بتوانند علاوه بر ایجاد مطلوبیت در فضای شهری، در مواقع بحران مدیریت کارا و اثربخش را حس کنند و با برنامه ریزی و تصمیم گیری به موقع سازمان های متولی مدیریت شهری، بهبود و افزایش کیفیت خدمات به شهروندان را شاهد باشند.
وی عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری و ناهماهنگی در فعالیت های اجرایی بین نهادها و ارگان های ذیربط را موجب اسراف در سرمایه های ملی دانست و گفت: مدیریت نامناسب و ناهماهنگ شهری با مردم جامعه به گونه ای برخورد کرده که فشارهای مضاعفی بر شهروندان وارد شده است. به طور کلی مدیریت شهری بر همه نهادهای موجود در شهر تاثیر مستقیم دارد و با یک مدیریت نامناسب و ناهماهنگ شهری نمی توان توقع اقتصادی پویا، اجتماعی خوب، آموزش و پرورشی عالی، خدمات رسانی مطلوب و… را داشت، بلکه باید به مسائل شهری با دید سیستمی نگاه شود.
مشاور کمیسیون بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت اضافه کرد: شهر مانند بدن انسان دارای یک ساختار منسجم و اجزا و کارکردهای مشخص است و می تواند براساس ویژگی ها و نیازهای شهروندان به گونه ای عمل کند که اجزا و کارکردهای شهری همگام و در مسیر ساختار نظام مند شهری قرار گیرند لذا مدیریت یکپارچه شهری نیز می تواند اثربخش و مطلوب پاسخگوی نیازهای شهروندان باشد. در واقع تحقق مدیریت یکپارچه شهری مبتنی بر خدمات محوری در مقیاس های شهری در گرو آن است که تمام کارکردهای شهری و اعضای تحت مدیریت با یک تفکر و رویکرد خردمندانه و غیرمتمرکز و نه بالا به پایین به صورت واحد عمل کنند تا شهر برای زیست مناسب انسان فراهم و تضمین شود.
مطالبی گفت: گاهی تصمیماتی که در امور شهری گرفته شده نه تنها هیچ مشکلی را حل نکرده، بلکه خود باعث بروز مشکلات دیگری شده است لذا مدیریت شهری با توجه به رشد لجام گسیخته شهری در پهنه هایی که بدون برنامه و به صورت ارگانیک و خودرو رشد کرده سبب شده تا خدمات رسانی و کیفیت خدمات شهری به گونه ای رقم خورد که متاسفانه شاهد محلات با درجه بندی کم برخودار و برخوردار باشیم.
وی با بیان اینکه ساختار مدیریت یکپارچه شهری باید پیونده دهنده مجموعه اجزای زنده شهر باشد و ارتباط مناسبی را فراهم سازد، تصریح کرد: این ارتباط با اجزاست که در ارگان ها، ادارات، نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی و مردم نهاد و بخش های مختلف خدماتی شهری یک نظم در روند فعالیت و خدمات رسانی به صورت مستمر ایجاد می کند و با پویایی در شهر و کیفیت خدمات رسانی با کارایی بهتری رو به رو هستیم.
مشاور کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای شهر رشت، ثمره مدیریت یکپارچه شهری را بهبود زندگی شهروندان دانست و خاطرنشان کرد: باید با ارایه مدیریت یکپارچه شهری و ابزارهای آن گام های ارزنده و مهمی را براساس ابزارها و نحوه اجرای آن که تاکید بر عدالت اجتماعی دارد، برداریم و با در نظر گرفتن یک رویکرد همه جانبه با ساز و کارهای مناسب بستر را در جهت مدیریت بحران که در نهایت مدیریت جامع شهری را به دنبال دارد فراهم سازیم.
وی ادامه داد: با تامین دسترس پذیر بودن و ارایه کیفی خدمات در مقیاس های کوچک شهری در محلات در جهت ارایه خدمات سریع تر، بهتر، کم هزینه و با کیفیت بالا در شهرها به ساکنین، رضایتمندی آنها را در شهر به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس آمایش شهری، شهر زیست پذیر را نیازمند مشارکت اجتماعی مردم در امور شهر دانست و تاکید کرد: شاید مدیریت شهری مستقیما مسئول فرهنگ جامعه نباشد، اما امکان دارد با مدیریت نامناسب و ناهماهنگ شهری با مردم جامعه به گونه ای برخورد شود که فشارهای وارده بر آنان مشکلاتی را ایجاد کند.
مطالبی، با بیان اینکه مدیریت شهری بر همه نهادهای موجود در شهر تاثیر مستقیم دارد، عنوان کرد: مسائلی همچون رشد روزافزون جمعیت شهری، شهری شدن جوامع، جهانی شدن و ضرورت پاسخگویی و شهروندمداری، مدیران و تصمیم گیران را به سوی بهره گیری از روش های مطلوب در زمینه مدیریت شهری سوق داده است و اهمیت و ضرورت این موضوع را مشخص می سازد تا همه با هم در کنار هم با همدلی مشارکت را در سطوح مختلف شهری داشته باشیم و از هدررفت منابع و امکانات، به سمت هم افزایی گام برداشته و شهری آباد و پیشرو را در سایه مدیریت جامع شهری و مشارکت مردمی در امور و سرنوشت خود فراهم سازیم و به سوی شهر زیست پذیر گام بر داریم.
برچسب ها :زيست پذير،گيلان،مديريت شهري،
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰